Kuka haluaa lainaa netistä?

lainaa netistä

Olin kahvilla erään vanhan kaverin kanssa kun kuulin, että hän oli hakenut lainaa netistä. No mielenkiintoni heräsi, sillä hän oli ensimmäinen jonka olin kuullut näin tekevän tutuistani. “Haitko siis sellaisen pikavipin?”, kysyin mutta hän kiisti. “Ei kun otin pikalainan”, hän kertoi.

No mitä eroa on pikavipillä ja pikalainalla? Ei ainakaan Seriffilainan mielestä oikein mitään. Vaikuttaa musta ihan samalta kuin noi pikavipit mistä olen paljon kuullut. Kuitenkin ton sivuston kautta katsoin hieman miten lainat netissä nykyään voivat, ja ilmeisen hyvin. Tarjolla ainakin on noita lainoja tollakin sivustolla tosi monia, ja aika isoja lainoja moni niistä tarjoaa aika helponkin oloisesti.

Huolestuttavaa oli mielestäni se, että toikin sivusto mainosti toista sivustoa, joka tarjoaa pikavippejä 18 vuotiaille. Vähän musta kyllä epäeettistä ehkä tollanen, tai ainakin hieman tuntuu erikoiselta tarjota lainoja juuri ton ikäisille. Kun ite oli 18v, niin muistan kyllä että silloin ei aina sitä älliä kauheasti ollut päässä, ja sitä tuli tehtyä asioita joita myöhemmin sitten katui. Ei onneksi mitään vippien tasolla, joten tavallaan pääsin siinä suhteessa vähällä. Voin kuitenkin kuvitella että jotkut ton ikäiset voisi ottaa aika heikolla ajattelulla pikavippejä, ja sitten joutua ongelmiin niiden kanssa. No kaippa ne kuitenkin sen lainan jostain ottaisi jos ne haluaa sellaisen, että en tiedä, ei kai noihin nyt niin vahingossa joudu. Pahempaa varmaan toi on toi radiossa ja telkussa mainostaminen.

No mutta takaisin kaveriini. Kyselin häneltä nimittäin lisää, ja hän kertoi että oli ottanut aikaisemminkin lainoja netistä. Tämä ei siis missään tapauksessa ollut eka kerta, eikä ilmeisesti edes kovin harvinainen tapaus. Hän oli useastikkin otttanut pientä lainaa, ja sitten maksanut sitä takaisin kun rahaa tuli lähikuukausina. Ja tässä siis onnistunut ihan hyvin. Olen aika sata varma, että hänellä ei ole mitään ongelmia velkojen kanssa tai vastaavaa. Hän vain tykkää välilllä aikaistaa ostoksia, tai saada isomman ostoksen maksettua pienissä osissa jos kauppa ei tarjoa osamaksua.

Näinkin siis voi lainaa ottaa, vaikka ikinä ei tuo olisi itselleni mieleen tullut. Kaikenlaisia ihmisiä sitä meissä onkin, ja kunhan toi ei aiheuta ongelmia, niin ei kai tossa sitten mitään. Hassu tapa, mutta jos ei tyhmästä sitä tee, niin ei kai toi niin vaarallinen ookkaan. Muuten hän on kuitenkin niin viisas ja järkevä, menestynytkin nainen, että yllätyin vaan paljon ton kuullessani.